Основи на Шорджигинг риболова

Всеки риболовец иска да хване голям риба! И няма по-лесен начин да постигне тази си мечта от шорджигинг риболова.

Ако, обаче, шорджигинга бе само една въдица и един джиг, би било чудесно и всеки би могъл много лесно да хване трофея на мечтите си. А, ценните и вкусните риби нямаше да са това което са, а те са такива именно защото са трудни за улавяне.

В следващите редове ще ви запознаем с основите на шорджигинг риболова.

Ако решите да ловите на шорджиг кои места биха били подходящи?

Когато планирате риболов първото нещо, което трябва да направите е да изберете мястото. Прохождащите в шорджигинга вероятно няма да са сигурни в избора на място за риболов. Ние обаче им казваме – действайте смело! Което и място да изберете може да имате резултат. Все пак ето трите най-предпочитани места за шорджигинг с техните предимства и недостатъци.

Буните на пристанищата

Както знаете буните са или каменни насипи или бетонни такива върху пясъчно дъно. Съчетанието на камъни и пясък е предпоставка за наличието на всякакви риби в района. Всичко зависи от дълбочините около тях, но най-честата жертва на джиговете са пелагичните риби.

Прибоя

Прибоя е място пълно с живот. То е предпочитано местообитание и на лефери и на лавраци и на мигриращи риби. Първите не са основна цел на джигинг риболова, но и те се ловят и на джиг примамки. Само опитайте!
Основен минус са много закачки и хлъзгавите камъни. Внимавайте! Спасителната жилетка не е излишна!

Брегове/Плажове

Бреговата ивица често е плитка, но в зависимост от мястото, често може да се окаже, че на 50 метра от брега дълбочината надхвърля 10-20 метра. Именно склона на тази внезапна дълбочина е предпочитано място за прикритие и атака на синагридата. Мигриращите риби, също често наобикалят тези места.

Riboloven magazin

Виж също

Каква макара е подходяща за риболов на лаврак

Вижте какво трябва да знаете когато избирате макара за морски риболов, и по-конкретно за риболов …

UV-отразяващ лак – Behr

Подобрете вашите примамки като ги лакирате с този UV лак на Behr. Придейте неустоим блясък …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

RIBOLOVEN MAGAZIN